Ugrás a tartalomra

Tűzoltókocsival gazdagodott a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2023.09.06
12:46
2023.09.06
17:05
Forrás
Pannon RTV
A beruházást a magyarkanizsai önkormányzat, a horvátországi Dalj Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen valósította meg.

35 aktív tagja van a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, akik a hivatásos tűzoltókkal együtt az idei évben is már több mint 30 tűzesethez vonultak ki. Most egy használt, de jó állapotú tűzoltókocsival tudták bővíteni a gépparkjukat.

Čubrilo Jovan, a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke: „5000 liter vizet visz, 500 liter habzó anyagot. Fel van szerelve minden olyan eszközzel, ami mentéshez, vízszivattyúzáshoz kell. Bármilyen tüzet bírunk vele oltani, belső, külső tüzet és ami még ezen kívül van.”

A magyarkanizsai önkormányzat a Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetség éves támogatása keretében minden évben segíti az önkéntes tűzoltók eszközbeszerzését.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Ez általában 2,8 millió dinár körüli összeg volt az eddigiekben, idén volt először az, hogy igény érkezett az önkéntes tűzoltók részéről, hogy nagyobb eszközbeszerzéssel is szeretnének foglalkozni és szeretnék a gépállományt megújítani, ennek a példája van itt most Magyarkanizsán is, de ugyan ilyen igény érkezett Kispiacról, Martonosról és Tóthfaluból is és ennek okán az idén az önkormányzat megemelte ezt a támogatást 5,8 millió dinárra.”

A közeljövőben Martonosra kerül egy nagy tűzoltókocsi, valamint Kispiacra és Tóthfaluba is érkezett egy-egy kisebb tűzoltókocsi. Azokat is hamarosan átadják.

Magyarkanizsa
tűzoltó
autó

Most

15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.