Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ünnepi halászlé a magyarkanizsaiaknak

2021.12.24
13:11
2021.12.24
16:57
Forrás
Pannon RTV
Közel 800 adag halászlé főtt hét bográcsban Magyarkanizsán, amit aztán szét is osztottak a Városháza előtti téren. Több mint 170 kilogramm halból készült az ünnepi asztalra való halászlé.

A jótékonysági akció szervezője a helyi Holker magánvállalat volt, melyhez Magyarkanizsa Helyi Közössége is csatlakozott.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nagy volt a nyüzsgés a magyarkanizsai Városháza előtti téren péntek délelőtt. Többen visszatérő vendégek, akik szerint nagyon szép és hangulatos kezdeményezés a halászléosztás.

Mélykúti Mária, Magyarkanizsa: „Nagyon sokan, akik egyedül élnek, nem tudnak annyit főzni, hogy az jóízű legyen. Itt ez nagyon jó. Másik évben is volt már, tavaly nem, mert volt a karantén.”

Karapándzsity Aranka, Magyarkanizsa: „Nagyon jóízű a hal. Többet főznek, és most fel batyuztam az egész családnak. Két fiam van, és mondták, hogy anyu, te úgy is ráérsz, és hozol majd. Én nagyon jónak tartom. Tavaly nem volt a koronavírus végett, de tavalyelőtt voltam, akkor is.”

Budincsevity Angéla, Magyarkanizsa: „Ez, amikor összetartja az embert, még hogyha nem is találkozik az ember a magánéletében, akkor itt csak összetalálkozunk a szeretet ünnepén. Ez felemelő érzés a község jóvoltából, valamint a Holker jóvoltából.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kezdeményezés főtámogatója Szecsei Szilveszter, aki saját halastavából halássza ki a halakat, amit aztán minden évben megfőznek és szétosztanak. „Nagyon régen megtörtént már a kitalálás, de a véghezvitel, az körülbelül 6 éve. Ez lenne hatodik, de a covid-19 közbeszólt, és beteg voltam, nem bírtam csinálni. Sorrendben a hatodik, de valójában az ötödik.”

A kezdeményezéshez minden évben a helyi közösség is csatlakozik. Pálfi Ervin, elnök, Magyarkanizsa HK: „Ez már tradicionális, ami a települést illeti, hogy december 24-én a Holker társszervezésével halászlét főzünk, illetve mi egy kis forralt borral járulunk hozzá ahhoz, hogy amíg az emberek várják, hogy a halászlé megfőjjön, kicsit felmelegítsen minket ez a forralt bor. Ez valahol jelképezi az ünnep kezdetét.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az ételből minden kilátogatónak jutott. A helyszínen is el lehetett fogyasztani, ám aki hozott magával edényt, akár haza is vihette, hogy az ünnepi asztalnál tálalja fel.

Magyarkanizsa
halászlé
ünnep
karácsony
Pálfi Ervin
Holker
Szecsei Szilveszter

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű