Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

2021.02.24
13:32
2021.02.24
17:10
Forrás
Pannon RTV
Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az árusok nehezményezik a nem megfelelő körülményeket és az egyre magasodó bérleti díjakat. Képviselőjük elmondta, az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor egy váratlan ellenőrzés alkalmával öt árust, köztük négy nyugdíjast is megbüntettek, a rosszabbodó anyagi helyzetük ellenére is.

Egy piaci elárusító elmondta: „A polgárok eddigi nehéz anyagi helyzetére még a vírus által okozott kilátástalanság is rátett egy lapáttal. A gazdaság, így a piac területén is, érződik a vásárlóerő hiánya. Sokan veszítették el a munkahelyüket, és kerültek nehéz helyzetbe, és örülnek annak, hogy van egy piac, ahol olcsóbban tudnak beszerezni alapvető szükségleti tárgyakat. Nekünk is szükségünk van a piacra, mert itt a munkahelyünk.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Slavnić Ákos, a piacot üzemeltető Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatója megkeresésünkre elmondta, nem volt semmilyen információjuk arról, hogy ellenőrzés várható a piac területén. Mint mondta, megérti, hogy az árusoknak nehézségeik vannak a járványhelyzet miatt, azonban több más szektort is érint a válság, így a közvállalatot is.

Slavnić Ákos, igazgató, Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat, Zenta: „Nem tudunk ezzel mit csinálni. Mi is alig várjuk, hogy a járvány befejeződjön, hogy a vásárt meg bírjuk tartani, mert ott is nagyon nagy veszteségünk van, a be nem folyt pénzek, több millió dinárról beszélünk, mert a kormány nem engedi meg, hogy nagyobb események történjenek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az igazgató hozzátette, próbálnak segíteni az árusoknak. A járványhelyzet kezdetén, amikor a piacok bezártak, az árusoknak nem kellett kifizetniük egy havi bérleti díjat.

Zenta
piac
asztal
stand
üres
árus

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!