Ugrás a tartalomra

Változik a buszok útvonala Szabadkán

2023.08.04
11:15
2023.08.04
16:36
Forrás
Pannon RTV
Mától új útvonalon közlekednek a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat 4-es, 6-os, 9-es, 10-es, 16-os városi járatai, valamint a Ludasra, Királyhalomra, Kispiacra, Magyarkanizsára és Törökkanizsára induló autóbuszok is.

A Radanovacra induló 4-es jelzésű autóbusz péntektől a Lidlnél lévő autóbusz-állomástól indul és visszafelé is ez a megálló lesz a végállomása.

A 6-os busz Kisbajmok felől indulva az egyes Posta megállót követően a Maksim Gorkij utcán át halad a Radić fivérek utcáig, majd a Bajnát utca felé halad tovább. Ide egy ideiglenes új megállót is kihelyeznek. Innen a Zentai útra indul a palicsi járat és az újonnan kiépült kerülőúton halad tovább a Lošinj és a Đorđe Natošević utcákon, így jut ki a Szegedi útra, és onnan folytatja útját Palics felé.

A 9-es járat a szerb sor irányából indulva a megszokott útvonalon közlekedik a Đuro Đaković utcáig, majd a Zentai úton a Lošinj és a Đorđe Natošević utcán át jut el a Sever vállalatig.

A 10-es jelzésű autóbusz a Palics és a Lidlnél lévő megálló között közlekedik majd mindkét irányban.

A 16-os járat a Teszlina-telepről indulva a kifordul a Szegedi útra, itt egy megállót halad, majd a  Đorđe Natošević és a Lošinj utcán keresztül haladva jut el a Zentai útig, amelyen végighaladva a Pátria szállónál tér vissza a megszokott útvonalára.

Az 1-es, a 2-es és a 3-as vonalakon az autóbuszok a lezárást követően kialakított útvonalon közlekednek továbbra is.

A Ludas, Királyhalom, Kispiac, Kanizsa, Törökkanizsa felé közlekedő buszjáratok péntektől a Zentai úton, majd pedig a Lošinj és a Đorđe Natošević utcákon keresztül jutnak el a Szegedi útig.

Az útvonal-változásokkal kapcsolatban Fehér Opletán Zsoltot, a közvállalat műszaki igazgatóját kérdeztük, aki elmondta, amennyiben az utasok nagyobb részének nem megfelelő az új útvonal, a Subotica-transhoz benyújtott panaszaik alapján esetleg megpróbálnak változtatni.

„Ez a mostani nem egészen, de kb 5 km-rel hosszabb az eddigi útvonalnál, magát az eredeti menetrendet próbáljuk betartani, de biztosan lesznek késések. A következőkben meglátjuk mekkora lesz ez a késés és hogyan tudjuk ezt orvosolni, mert ezt elég nehéz előre kiszámolni. Nemcsak a kilométer, a reális sebesség is számít, hogy mekkora lesz a tömeg az utakon, mekkora lesz a személykocsik forgalma. Ezt követni fogjuk és próbálunk majd igazodni ezekhez a problémákhoz.”

Szabadka
Subotica trans

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.