Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Várhatóan augusztus elejétől fogadja a fürdőzőket a palicsi akvapark

2023.06.13
15:08
2023.06.13
19:03
Forrás
Pannon RTV
Várhatóan augusztus elejétől már fogadhatja a fürdőzőket a palicsi akvapark, és a tervek szerint hamarosan megkezdik a Palics szimbólumának számító víztorony teljes felújítását is, mondta Pásztor István.

A Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke Husein Memićet látta vendégül, akivel megismertette Palics turisztikai lehetőségeit. A szerb idegenforgalmi miniszter bejelentette, a kormány csütörtökön dönt az újabb turisztikai utalványok kibocsátásáról, amik a jövő héttől lesznek elérhetők.

Javában dolgoznak az akvapark üzemeltetőjének kiválasztására vonatkozó pályázat kiírásán, ismertette a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke. Hozzátette, a minisztert most nem azért hívták meg, hogy pénzt kérjenek bármilyen új beruházásra, mert több olyan is van, amit még be kell fejezni, hanem azért, hogy őt is lenyűgözze Palics látványa.

A szerb állam 959 millió dinárral támogatta az akvapark kiépítését, mondta Husein Memić: „A mi érdekünk, hogy itt tartsuk azokat a vendégeket, akik eddig Magyarországra jártak egy-egy szebb akvaparkba. Becsléseink szerint a Szabadkára érkező turisták mintegy 50 százaléka külföldi, célunk azonban a szerbiai turisták idevonzása is, és hogy még több legyen a külföldi vendég."

A Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke szerint az akvapark alternatív lehetőséget biztosít azoknak, akik eddig magyarországi gyógyfürdőkbe jártak, vállalva a határátlépéssel kapcsolatos hosszas várakozást. Akik pedig ide jönnek Szerbia más vidékeiről, valószínűleg Szabadkát is meglátogatják, fogyasztanak és vásárolnak, tette hozzá. Az idegenforgalmi minisztérium hatmillió eurót biztosított az akvapark kiépítésére az elmúlt másfél évben.

Pásztor István, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke: „Azt reméljük, hogy július végéig az építkezések befejeződnek, és reményeink szerint addig meglesz az a működtető, aki majd augusztus elején mindannyiunk örömére, és hosszú várakozást követően meg is tudja nyitni az akvaparkot, és hozzáférhetővé válik a látogatók számára."

Sikerült pénzt biztosítani a palicsi víztorony teljes felújítására is, tette hozzá Pásztor István. A közbeszerzési pályázatot a napokban írták ki.

„Keressük azt a kivitelezőt, aki a víztornyot fogja felújítani. A tervdokumentáció a felújításra megvan, megvan a szükséges mintegy 35 millió dinár is a fölújításhoz. A palicsiak, szabadkaiak látják, hogy milyen állapotban van a víztorony, az végül is Palicsnak az egyik szimbolikus épülete. Kikezdte az idő vasfoga, ez az utolsó pillanat, hogy ezeket a hibákat elhárítsuk, és visszaállítsuk abba a formájába, amelyik eredeti volt."

A tervek szerint az idei év végéig be is fejezik a 110 éves létesítmény felújítását.

palicsi akvapark
Pásztor István
Palics Park Kft.
Palics
Husein Memić
idegenforgalmi miniszter

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű