Ugrás a tartalomra

A város napját ünnepli Újvidék

2024.02.01
15:51
2024.02.01
17:53
Forrás
Pannon RTV
A város napját ünnepli ma, azaz február 1-jén Újvidék. 276 éve, 1748-ban Mária Terézia a szabad királyi város címet adományozta a településnek. A városi hivatalos ünnepség keretében kiosztották a Februári-díjat is.

A Februári-díjat minden évben annak az újvidéki polgárnak ítélik oda, aki példaértékű munkájával hozzájárul Újvidék szellemiségének és hagyományainak megőrzéséhez. Az elismerést Borislava Perić-Ranković asztaliteniszező, paralimpikon kapta.

„Ha mondhatom úgy, ez az eddigi elért sikereim megkoronázása, és ez a figyelmesség nagyon sokat jelent a számomra Újvidék városától, mely befogadott, és lehetővé tette számomra, hogy ilyen nagyszerű eredményeket érjek el.”

Milan Đurić, Újvidék polgármestere több ország küldöttségét is fogadta a városházán. A Szerb Nemzeti Színházban megtartott ünnepségen bemutatták Újvidék történelmi múltját.

„Minden újvidéki polgárnak szeretnék gratulálni a város 276. születésnapja alkalmából, és azt szeretném, ha mindenki részt venne a programokon, amelyeket az ünnep alkalmából szerveztünk. Négy napig tart az eseménysorozat, ahol különböző koncerteket, előadásokat, filmvetítéseket és kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők.”

Az ünnepi eseményen zenés és táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

Újvidék
Borislava Perić-Ranković
Milan Đurić
Februári-díj
Szerb Nemzeti Színház

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.