Ugrás a tartalomra

11 méter fölé emelkedett az Urál folyó vízszintje az oroszországi Orenburgnál

2024.04.12
12:32
Forrás
Szerbiai RTV
Az éjszaka folyamán újabb 361 házat és 900 magántelket öntött el a víz, valamint további 99 lakost evakuáltak, így 165-re nőtt az ideiglenes szálláson lévők száma.

Evakuálták a kazah határ menti Kamenszkoje település lakóit is, mivel a vízszint éjjel 140 centiméterrel megemelkedett. A dél-uráli orosz régiók idén számos áradással néznek szembe, a legrosszabb helyzet Orenburg régióban van, ahol április 5-én Orszk városában átszakadt a gát, ami a várost védte az Ural folyótól.

Szintén árvizek miatt mintegy száz ezer embert evakuáltak a szomszédos Kazahsztán területén is. A 17 tartományból 8-ban rendkívüli állapotot van érvényben - közölte a kazah illetékes minisztérium. A kazah kormány az elmúlt 80 év legsúlyosabb árvizeinek nevezte a mostanit.

Urál
vízszint
Oroszország
áradás

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.