Ugrás a tartalomra

140 éves barátság Szerbia és Japán között

2022.06.14
18:53
2022.06.14
19:25
Forrás
Beta
Levéltári kiállítással és emlékbélyegek kibocsátásával ünnepelte Belgrádban Szerbia és Japán a két ország diplomáciai kapcsolatának 140. évfordulóját.

Nikola Selaković szerb külügyminiszter kijelentette, hogy az elmúlt, közel másfél évszázadot jelentős történelmi események, háborúk és gazdasági válságok jellemezték, de a két állam ezekben az időszakokban is fenntartotta azt az együttműködést, amelyre ma is büszke. Emlékeztetett, hogy Japán és Szerbia jelentős gazdasági együttműködést könyvelhet el, a japán vállalatok pedig úgy döntöttek, hogy Szerbiában fektetnek be és befektetéseket fejlesztenek. Japán eddig több mint 508 millió eurót adományozott Szerbiának.

Japán
Nikola Selaković

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.