Ugrás a tartalomra

167 módosító indítványt vitatott meg tegnap a Köztársasági Képviselőház

2018.05.22
08:29
Forrás
Tanjug
A Köztársasági Képviselőház ma folytatja a biztonsági erőknél dolgozók számára kedvezőbb feltételekkel építendő lakásokkal kapcsolatos módosítási indítványok megvitatását.

A törvényjavaslatra több mint 600 módosító indítványt nyújtottak be, ezek közül tegnap 167-et vitattak meg. Nebojša Stefanović belügyminiszter a tegnapi ülésen kiemelte, hogy az államigazgatásban dolgozók között vannak még, akik szeretnének kedvezőbb feltételekkel lakáshoz jutni, de tekintettel arra, hogy a biztonsági erőknél dolgozókat speciális munkakörben alkalmazzák, első lépésben őket illeti meg ez a jog. Elmondta, a kormány felhívást tesz közzé a pénzintézetek számára, és abban reménykedik, hogy több olyan bank is jelentkezik majd, amely a legjobb feltételek mellett kínál hitelt. A különleges törvény elfogadása után Belgrádban, Újvidéken, Nišben, Vranjéban, Kraljevón és Kragujevacon 500 eurós négyzetméterenkénti áron épülnek majd lakások a biztonsági erők dolgozói számára. Az első fázisban 1578 kisebb-nagyobb, 36–tól 96 négyzetméteres lakás épül majd.

Köztársasági Képviselőház
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.