Ugrás a tartalomra

200 millió a vajdasági turizmus fejlesztésére

2020.12.08
13:48
2020.12.08
15:51
Forrás
Pannon RTV
200 millió dinárt különített el a tartomány a vajdasági turizmus fejlesztésére 2021-ben - jelentette ki Nenad Ivanišević.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, a titkárság jelentős költségvetési növekedéssel számolhat. 66%-kal több anyagi forrás áll jelenleg rendelkezésükre. Törekednek a kedvező pályázati feltételek kidolgozására a turizmus szereplői számára. Nataša Pavlovićtyal, a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet igazgatójával folytatott tárgyaláson pozitívnak értékelték a vajdasági turizmus helyzetét. Emellett az ágazaton belüli, a koronavírus okozta gazdasági kiesésről is szó esett.

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár: „Közösen a Vajdaság Idegenforgalmi Szervezettel, népszerűsíteni szeretnénk mindazt, amit Vajdaság nyújt. Vajdaság pontosan azt kínálja, ami talán a leginkább jellemző erre a vidékre, a lélekkel telt pihenést. Élvezhetik mindazt, amit Vajdaság nyújt. Kikérjük a szakemberek véleményét. Ez a leghozzáértőbb hely, ami a turizmust illeti, nem pedig a tartományi titkárság. Ezek az emberek képzett szakemberek. Azt gondolom, hogy a szakértőknek kell megmondania a közeljövőben, hogy hogyan kellene dolgoznunk. A mi feladatunk, a tartományi titkárság feladata, a pénzügyi feltételek megteremtése, ahhoz, hogy mindazt, amit a szakma kér, megvalósíthassuk a terepen.”

Nenad Ivanišević
turizmus
turizmusfejlesztés
tartomány

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.