Ugrás a tartalomra

2020 a nemzeti összetartozás éve lehet - erről tárgyal a magyar országgyűlés

2019.05.29
13:06
2019.05.29
19:29
Forrás
Pannon RTV
Végső döntés még nem született, de mindegyik jelenlévő frakció támogatta az elképzelést - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Pánczél Károly.

A Nemzeti Összetartozás Bizottság elnökének véleménye szerint három hét múlva születhet meg a döntés. A politikus emlékeztetett arra, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma tavasszal kérte fel az Országgyűlést, hogy döntsön a kérdésről. Kiemelte: nem gyászévet akarnak meghirdetni. Az a vezérgondolat, hogy egy nap megemlékezés és 365 nap nemzeti összetartozás.

Pánczél Károly, elnök, Nemzeti Összetartozás Bizottság, Magyar Országgyűlés: „Mi egy összefogást kínálunk a környező többségi nemzeteknek, a szerbeknek, a románoknak, a szlovákoknak, az ukránoknak, hogy fogjunk össze, mert külön-külön a nemzeteink elvesznek. Támogatjuk azt, hogy legyen erős szerb, román, szlovák, ukrán nemzet, ugyanakkor ezektől a többségi nemzetektől elvárjuk azt a jövőben, hogy a területükön élő őshonos magyar nemzeti kisebbségnek nyújtsanak jogokat, közösségi jogokat, önrendelkezést, önkormányzatiságot, autonómiát mert, hogy ha egy őshonos nemzeti kisebbség jól érzi magát a szülőföldjén, megvannak a közösségi jogai akkor az egy társadalmi békét hoz el, gazdasági fellendülést hoz el és ez a többségi nemzetnek is az érdeke.”

nemzeti összetartozás bizottsága
Pánczél Károly

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.