Ugrás a tartalomra

2,1 milliárdos új pénzügyi csomag a Nyugat-Balkánnak

2023.07.01
08:21
2023.07.01
09:31
Forrás
Szerbiai RTV
2,1 milliárd eurós új pénzügyi csomagot indított a Nyugat-Balkán számára az Európai Bizottság.

Az újabb támogatás 14 kiemelkedő jelentőségű beruházási projektre vonatkozik a szállítmányozás, az energetika, a környezetvédelem, az emberi erőforrások és a magánszféra terén. Ez az ötödik beruházási csomag a gazdasági és befektetési terven belül. Az intézkedésekkel fel szeretnék gyorsítani a régió felzárkózását - közölték a bizottság oldalán.

Ezzel világos és egyértelmű üzenetet küldenek a nyugat-balkáni partnereknek, hogy a térség jövője az Európai Unióban van, és így stabil előrehaladást valósítanak meg, hogy áthidalják az egyenlőtlen gazdasági fejlődést - jelentette ki Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

pénzügyi csomag
Nyugat-Balkán
milliárd euró
Európai Bizottság
Várhelyi Olivér
Európai Unió

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.