Ugrás a tartalomra

28 millió eurós segélyt biztosítana a szerb kormány a koszovói szerbeknek

2023.04.13
15:59
2023.04.13
16:52
Szerbia politikája a béke politikája, és megpróbálja normalizálni a kapcsolatokat az koszovói albánokkal, még ha ők ezt nem is akarják - mondta a szerb elnök.

Aleksandar Vučić ismét a koszovói szerbek képviselőivel találkozott, ahol elmondta újabb 28 millió eurós segélyt különített el a kormány, amely azonnal elérhető lesz. A szerb elnök hangsúlyozta, nincs okosabb és fontosabb dolga, mint a szerbekkel tárgyalni a dél-szerbiai tartományban.

Az államfő kifejtette, Szerbia politikája a béke politikája, és megpróbálja normalizálni a kapcsolatokat az koszovói albánokkal, még ha ők ezt nem is akarják. A találkozón részt vesz Ana Brnabić szerb miniszterelnök és a kabinet más tagjai is.

Aleksandar Vučić, államfő: "Csak, hogy elmondjam, azt gondolom nem kell arról beszélnem, hogy milyen sokan gondolják azt, hogy ezek nem létfontosságú dolgok. Pedig ezek életbevágó dolgok, amelyek megvédik a Koszovón élőket. Bármit is mondanak egyesek, ezek a dolgok elismerést érdemelnek, mert csak egy erős ország teheti meg ezt, hogy ennyivel megemelje a támogatást Koszovó számára. Ez nem patetikusság és nem populizmus, nem hamis történetek, ezek olyan dolgok amelyek rendkívül fontosak a népünk számára. Meglátják mennyire teszi boldoggá őket ez."

koszovói szerbek
segély

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.