Ugrás a tartalomra

28 millió eurós segélyt biztosítana a szerb kormány a koszovói szerbeknek

2023.04.13
15:59
2023.04.13
16:52
Szerbia politikája a béke politikája, és megpróbálja normalizálni a kapcsolatokat az koszovói albánokkal, még ha ők ezt nem is akarják - mondta a szerb elnök.

Aleksandar Vučić ismét a koszovói szerbek képviselőivel találkozott, ahol elmondta újabb 28 millió eurós segélyt különített el a kormány, amely azonnal elérhető lesz. A szerb elnök hangsúlyozta, nincs okosabb és fontosabb dolga, mint a szerbekkel tárgyalni a dél-szerbiai tartományban.

Az államfő kifejtette, Szerbia politikája a béke politikája, és megpróbálja normalizálni a kapcsolatokat az koszovói albánokkal, még ha ők ezt nem is akarják. A találkozón részt vesz Ana Brnabić szerb miniszterelnök és a kabinet más tagjai is.

Aleksandar Vučić, államfő: "Csak, hogy elmondjam, azt gondolom nem kell arról beszélnem, hogy milyen sokan gondolják azt, hogy ezek nem létfontosságú dolgok. Pedig ezek életbevágó dolgok, amelyek megvédik a Koszovón élőket. Bármit is mondanak egyesek, ezek a dolgok elismerést érdemelnek, mert csak egy erős ország teheti meg ezt, hogy ennyivel megemelje a támogatást Koszovó számára. Ez nem patetikusság és nem populizmus, nem hamis történetek, ezek olyan dolgok amelyek rendkívül fontosak a népünk számára. Meglátják mennyire teszi boldoggá őket ez."

koszovói szerbek
segély

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.