Ugrás a tartalomra

A 31 éves Sebastian Kurz lehet Ausztria új kormányfője

2017.10.04
14:24
2024.03.19
08:36
Forrás
Hirado.hu
Az uralkodó pártok közötti ellentétek odáig fajultak, hogy felmondták a kormánykoalíciót, és október 15-én előrehozott parlamenti választások lesznek Ausztriában.

Eddig egy szociáldemokrata és néppárti koalíció irányította az országot - mondják a Századvég Alapítványnál. A két párt közötti feszültséget kiélezte, hogy Reinhold Mitterlehner a kisebbik kormánykoalíciós párt, az Osztrák Néppárt elnöke tavasszal bejelentette, lemond minden tisztségéről. A magyarázata szerint nem tud ugyanabban a felállásban kormányzati munkát végezni és egyúttal ellenzékként is dolgozni.

A két párt közötti konfliktust tovább erősítette a bevándorlás kérdése. Ez az ellentét jutott el addig, hogy felmondták a kormánykoalíciót, és október 15-én előrehozott parlamenti választások lesznek Ausztriában.

Ausztria
kormányfő
választás
Sebastian Kurz

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.