Ugrás a tartalomra

56 tanácstagról döntenek Adán

2021.08.15
10:50
2021.08.15
17:17
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan Vajdaság több településén, úgy Adán is ma szavaznak a helyi közösség tanácstagjairól. A négy helyi közösségben 56 tanácstagról döntenek. A településeken mint a 28 szavazóhelyiség zökkenőmentesen megnyílt reggel 7 órakor.

Már a kora reggeli órákban folyamatos volt a szavazatok leadása az adai II. Helyi Közösség épületében. Kőrösi Katalin is ott jártunkkor voksolt: „Községünkben meg lett szavazva tíz évre a helyi járulék, és az nem mindegy, hova lesz költve, ki költi, és ki fog vele gazdálkodni és mire költsük. Tehát ez az, ami a polgárokat segíti. Mert ha valami gondja van a polgárnak, hova megy, a helyi közösségbe, ők tudnak nekünk segíteni. Jogunk és kötelezettségünk is van, hogy szavazzunk.”

Az adai I. helyi közösségben 15, Moholon ugyancsak 15, az adai II. helyi közösségben 17, Törökfalun pedig 11 jelölt vesz részt a helyi közösségi tanácstagválasztáson.

Rigó Flórián, a helyi választási bizottság tagja: „Reggel hét órakor zökkenőmentesen megnyitottak a szavazóhelyek, négy helyi közösségben lehet szavazni.”

Ada község területén négy helyi közösségben és 28 szavazóhelyen adhatják le a polgárok a voksukat, este 20 óráig.

tanácstag
Ada
választások

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.