Ugrás a tartalomra

Áder János magyar köztársasági elnökkel találkozott Pásztor István

2022.04.11
17:00
2022.04.11
19:18
Forrás
Facebook
A Tartományi Képviselőház elnöke a budapesti találkozóról közösségi oldalán számolt be. Köszönünk mindent, Elnök úr! - írta bejegyzésében Pásztor István.

A VMSZ elnöke háláját fejezte ki azért a munkáért, amelyet Áder az elmúlt évtizedben tett a szerb és a magyar nép közti kapcsolatok erősítéséért, valamint azért a támogatásért, amit köztársasági elnökként tett a vajdasági magyar közösség érdekében. Áder János 2012 óta magyar államfő, második mandátuma végeztével a magyar parlament döntése értelmében Novák Katalin váltja posztján.

Áder nevéhez kötődik a magyar-szerb megbékélés egyik kulcsmozzanata, amikor is Csúrogon a magyar és a szerb II. világháborús áldozatok emléke előtt közösen hajtott főt Tomislav Nikolić akkori szerb elnökkel. Áder a szerbiai parlamentben bocsánatot kért azokért a bűnökért, amelyeket a II. világháború során magyarok követtek el ártatlan szerbek ellen.

Áder János
Pásztor István

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.