Ugrás a tartalomra

Áder: A vízválság háborúkhoz is vezethet

2017.09.22
08:34
2024.03.19
08:32
A vízválság háborúkhoz is vezethet – hangsúlyozta Áder János magyar köztársasági elnök New Yorkban.

Az államfő az ENSZ és a Világbank által életre hívott Vízügyi Elnöki Testület zárt tanácskozásán vett részt az ENSZ székházában. Az eszmecserén jelen volt António Guterres ENSZ-főtitkár és Jim Yong Kim, a Világbank elnöke is. Áder János az MTI-nek elmondta: az ENSZ-főtitkár rövid helyzetértékeléséből kiderült, hogy amióta életre hívták a testületet, a vízválság nem hogy javult volna, hanem inkább romlott. António Guterres felidézte azokat a világbanki adatokat, amelyek szerint több mint 2 milliárd embernek nincs megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvize, és 4 milliárd pedig nem jut hozzá megfelelő szanitációhoz. “Ezek nagyon drámai adatok” – tette hozzá. Egyetértően idézte António Guterres megállapítását: “ha nem leszünk eredményesek a fenyegető vízválság megoldásában, akkor az háborús konfliktusokat is hozhat”. Áder János utalt is arra, hogy az elmúlt években sokszor, sok helyen sodródtak országok a háború szélére a kialakult vízválság miatt. (MTI)

Áder János
ENSZ
magyar köztársasági elnök
New York
vízválság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.