Ugrás a tartalomra

Afrikai országok vezetői érkeztek Kijevbe, és jöttek orosz rakéták is

2023.06.16
12:24
2023.06.16
12:35
Forrás
Euronews
A tervek szerint az afrikai delegáció Kijev után Szentpétervárra utazik.

Rakétatámadás érte Kijevet nem sokkal azután, hogy megérkezett az ukrán fővárosba több afrikai ország vezetője. A csapásról Vitalij Klicsko polgármester számolt be. A szirénák nagyjából akkor szólaltak meg, amikor az afrikai vezetők megérkeztek, az ukrán légierő ekkor arról számolt be, hogy több orosz cirkálórakéta is elindult a Fekete-tenger térségéből, és észak felé, Kijev irányába tart. Az ukrán légvédelem azt állítja, hogy 12 orosz rakétát semmisítettek meg még becsapódás előtt, valamint 2 felderítő drónt is kilőttek. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint hetek óta nem volt ekkora támadás Kijev ellen, a rakétákkal pedig azt üzeni Oroszország az afrikai vezetőknek, hogy háborút akar, nem békét.

Az afrikai delegációt Dél-Afrika elnöke, Cyril Ramaphosa vezeti, és Egyiptom, Szenegál, a Comore-szigetek, Uganda, Zambia és Kongó is képviselteti benne magát. A küldöttség célja az, hogy közelítse a háborúzó felek álláspontját egymáshoz a mielőbbi béke érdekében. A tervek szerint a politikusok Kijev után Szentpétervárra is elutaznak.

Kijev
rakétatámadás
haború

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.