Ugrás a tartalomra

Akadályokba ütközik a Cottarelli vezette szakértői kormány felállítása

2018.05.30
08:41
Forrás
MTI
Akadályokba ütközik az olasz szakértői kormány felállítása, ugyanis eredménytelenül zárult Sergio Mattarella olasz államfő és a kormányalakítással megbízott Carlo Cottarelli keddi római találkozója.

Az olasz államfő hétfőn bízta meg kormányalakítással a közgazdász Carlo Cottarellit, miután vasárnap az államfő nemet mondott az Öt Csillag Mozgalom és az Északi Liga pénzügyminiszter-jelöltjére, és ezzel megakadályozta a két párt közös kormányát. Carlo Cottarelli elfogadta a megbízatást, és minél előbbi kormányt ígért, azonban az államfő által kijelölt kormányfőt azonban egyetlen párt sem támogatja. Amennyiben Cottarelli nem tud kormányt alakítani, az államfőnek azonnal fel kell oszlatnia a március végén megalakult római parlamentet, és új választásokat kell kiírnia.

Carlo Cottarelli
Sergio Mattarella
Olaszország

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.