Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: 20 ezer fegyver gyűlt össze; Május 27-én választják meg az SZHP új vezetőségét

2023.05.16
20:29
2023.05.17
15:28
Forrás
Pannon RTV
Ha szükséges, személyesen tárgyal a mezőgazdasági termelőkkel Aleksandar Vučić. A szerb államfő erről is beszélt a Szerb Haladó Párt keddi ülése utáni sajtótájékoztatón.

Az SZHP ülésén egyebek mellett szó volt a május 26-ára tervezett belgrádi nagygyűlésről, illetve a 27-i párton belüli tisztújításról is. Vučić arról is beszámolt, hogy kedd estig már 20.000 engedély nélküli fegyvert adtak le a polgárok. A szerb elnök büszke azokra a lakosaira, akik ismét megmutatták, mennyire felelősségteljesek, és önkéntesen átadják az illegális fegyvereiket.

Mindenkit meghallgat és szívesen fogad minden mezőgazdasági termelőt - mondta Aleksandar Vučić a gazdatüntetésekkel kapcsolatban. A szerb államfő kiemelte, 2012-ben a gazdáknak járó támogatások összértéke 25,8 milliárd dinárt tett ki, idén ez 81 milliárd. Az inflációról mindenki azt mondja, hogy száz százalékos, holott közel sem az - mondta Vučić, majd arra mutatott rá, hogy mindenki figyelje meg, hogy a termelők milyen traktorokkal vonultak korábban az utcákra és milyenekkel most, a legmodernebbekkel. Ennek ellenére mindenkit fogad, aki elégedetlen - mondta az államfő.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerb Haladó Párt: „Készen állok, hogy fogadjam őket, mindig, minden pillanatban. Mindig, minden pillanatban. Hogy megoldjuk a problémákat, de nem politikai fenyegetésekkel, mert a politikai fenyegetések és nyomások nem érdekelnek. Az egyetlen, ami érdekel az az, hogy amikor csak akarják szívesen látottak nálam, hogy beszélgessünk az érvekről, hogy mi az, amit az állam tehet, de nem, amit valaki akar. Készen állok, hogy meghallgassam őket és hogy tegyek valamit. De a politikai fenyegetéseket felejtsék el.”

A Szerb Haladó Párt elnökeként Vučić elmondta, a május 27-ére tervezett tisztújító ülésen, amelyet Kragujevácon tartanak, 4 ezer tag dönt majd az új vezetőségről. Ezen arról is döntenek majd, hogy a párt csatlakozik-e a hamarosan megalakuló új mozgalomhoz. A május 26-ára bejelentett belgrádi nagygyűlésről is beszéltek.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerb Haladó Párt: „Ez a gyűlés Szerbia minden átlagemberének, minden jó emberének szól, és akik sajnos érintettek a tíz napja történtekkel, de azoknak is, akik kiutat keresnek az ország számára. Ez a gyűlés azoké is, akik támogatnák mindazokat, akik elvesztették legközelebbi hozzátartozóikat, akik megérdemlik, és mindenki körülöttük, akik ezt a szomorúságot, bánatot legmélyebben érezték. Megérdemlik az állam és az emberek, mondhatnám, mindannyiunk legnagyobb támogatását. Azonban ez a gyűlés, amit szervezünk, nem a tüntetéseké, nem a haragé és nem lehet a gyűlölet összejövetele.”

Az engedély nélkül tartott fegyvereket egyébként június 8-ig adhatják le a polgárok bármilyen következmény nélkül.

fegyver
Szerb Haladó Párt
elnökségi ülés
vezetőség
Kragujevac
traktortüntetés

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.