Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Közös cél a 2027-es Expóra való felkészülés

2024.01.07
14:47
Forrás
Pink TV, Tanjug
Az Expo felemeli és fejleszti az országunkat - mondta Aleksandar Vučić a Pink Televízió vendégeként. A teljes programtervezetet január 20-a körül ismertetik - jelentette be az államfő.

Minden fejlesztésnek 2026. december 1-ig be kell fejeződnie - tette hozzá. Azt mondta, az élet minden területén lényegi változások lesznek, több város pedig annyira megváltozik majd, hogy rájuk sem ismerünk. Csak az Expo környékének rendezésére, ami objektumok és a vasút építését is magába foglalja, 1,7 milliárd eurót költenek majd.

Az elnököt a kötelező sorkatonai szolgálat újbóli bevezetésének lehetőségéről is megkérdezték. Azt válaszolta, hogy először meg akarja hallgatni a katonai vezérkar véleményét, azután nyilatkozik. Ha a kötelező szolgálat mellett is döntenének, ez akkor sem tudna megvalósulni néhány hónapon belül. Először elő kell készíteni, rendbe kell hozni a kaszárnyákat, ami időbe telik, 100-120 napot vehet majd igénybe.

Aleksandar Vučić
2027
Expo
sorkatonai szolgálat

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.