Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Védeni kell népünket és őrizni a békét

2023.08.13
16:15
2023.08.13
18:38
Forrás
Szerbiai RTV
Védeni kell népünket és őrizni a békét, ezzel egyidejűleg pedig erősíteni a katonaságot, hiszen Szerbia csak így maradhat független - jelentette ki Aleksandar Vučić a Pink Televízió műsorában.

A szerb államfő gazdasági témákat is érintett. Jelenleg félmillióval több munkavállaló van Szerbiában, mint 2012-ben volt, azonban komoly gondok is vannak, hiszen az ország egyre jobban függ a külföldi munkavállalóktól, az indiaiaktól, az oroszoktól és az ukránoktól, egyre több munkahelyünk van, az ország iparosodik – mondta a szerb államfő. Vučić a többi téma mellett azt is kiemelte, hogy amíg ő az elnök, addig nem írja alá azt a törvényt, amely szerint az azonos neműek regisztrált élettársi párkapcsolatban élhetnek.

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.