Ugrás a tartalomra

Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfővel találkozott ma Vučić (videó)

2017.01.27
17:05
Félmilliárd euróra növekedhet a Szerbia és Fehéroroszország közötti éves árucsere-forgalom értéke - többek között erről is tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök és Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő Minszkben
Félmilliárd euróra növekedhet a Szerbia és Fehéroroszország közötti éves árucsere-forgalom értéke - többek között erről is tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök és Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő Minszkben. A két fél a mezőgazdaság mellett a fegyveripar területén is együttműködne.     Pénteken is folytatta fehéroroszországi tárgyalásait Aleksandar Vučić. A szerb miniszterelnök ezúttal Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfővel találkozott, akivel a két ország számára egyaránt kiemelt fontosságú témákról egyeztettek. Ezt az is bizonyítja, hogy a két fél eredetileg egy órásra tervezett tárgyalása két óráig tartott. Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Mindenekelőtt a jövőről beszéltünk. A gazdasági együttműködésről. Arról, hogy hogyan és miként tudjuk megnövelni az árucsere-forgalmat és mely ágazatokban. Tehát a gép- és fémiparról tárgyaltunk. Hogyan és miként működjünk együtt a mezőgazdaság területén. Mindenekelőtt a szerbiai mezőgazdasági termékek kiviteléről, de szó esett a vetőmagokról, a talajelőkészítésről, valamint a környezetvédelemről is.”



A pénteki tárgyaláson a fegyverek és azok gyártása, illetve beszerzése is napirenden volt. Aleksandar Vučić hangsúlyozta, hogy erre nem azért van szükség, mert Szerbia bárkit is meg akar támadni, hanem mert az ország és lakosainak védelme áll az első helyen. „Itt nincs mit titkolnunk és senki sem vonhat minket felelősségre. Egy változásokkal teli világban élünk, ahol biztosnak kell lennünk abban, hogy biztosítani tudjuk a polgárok biztonságát.” Aleksandar Vučić a hadipari együttműködés további részleteiről nem beszélt. Szavai szerint erre áprilisban kerülhet sor, amikor is a tervek szerint Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő és küldöttsége Szerbiába látogat majd. (fotó: Tanjug, BELTA/ Nikolaj Petrova/ bk )
Aleksandar Vučić
Minszk
Aleksandar Lukašenko

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.