Ugrás a tartalomra

Ambiciózus tervei vannak a szerb kormánynak 2023-ra

2023.01.02
12:38
2023.01.02
15:54
Forrás
Szerbiai RTV
Folytatódnak a nagy infrastrukturális beruházások.

Ambiciózus tervei vannak a szerb kormánynak 2023-ra - mondta a Tanjugnak újévi interjújában Ana Brnabić. A legfontosabb célok között említette a natalítási mutatók javítását, valamint az állampolgárok életszínvonalának további növelését, illetve tervben van a bérek és nyugdíjak emelése is. A célunk, hogy 2026-ra ezer eurót tegyen ki az átlagfizetés, az átlagnyugdíj pedig 500 euró legyen – magyarázta a miniszterelnök. Elmondása szerint folytatódnak a nagy infrastrukturális beruházások is.

Ana Brnabić, szerb kormányfő: „Természetesen folytatjuk a nagy beruházási infrastrukturális projekteket. 2024-re el kell készítenünk a magyar határig tartó gyorsvasutat. És akkor a barátaink, a magyarországi partnereink be tudják fejezni a saját részüket, így 2025-ben gyorsvonattal utazhatunk Belgrád és Budapest között, ami teljesen más perspektíva mindannyiunk számára, de más a kapcsolatunk a barátainkkal, az igazán fontos és stabil magyarországi partnereinkkel. Autópályák, a Pozsega felé vezető autópálya, a Kruševac felé vezető autópálya, a Belgrád körüli elkerülő út – ezek mind olyan projektek, amelyeket 2023-ban be kell fejeznünk.”

Ana Brnabić
szerb kormány
tervek

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.