Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić Brüsszelben találkozott Federica Mogherinivel

2017.12.19
07:39
2024.03.19
08:52
Forrás
Vajdaság MA
A bilaterális találkozó témája Szerbia eurointegrációs folyamata, a Nyugat-Balkán európai perspektívája, a regionális együttműködés és a Belgrád–Pristina-párbeszéd volt.

A reformok mihamarabbi felgyorsítására és az eurointegráció felé vezető konkrét lépések megtételére kérte a Nyugat-Balkán országainak vezetőit Federica Mogherini. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint a következő esztendő erre tökéletes lesz. Szerbia számára továbbra is a teljes jogú uniós tagság a legfőbb prioritás - mondta Ana Brnabić, aki a Nyugat-Balkán országainak vezetőivel maga is részt vett a brüsszeli találkozón. A szerb miniszterelnök hozzátette, hogy Szerbia a régió országainak csatlakozási szándékait is támogatja, hiszen ez az egész Nyugat-Balkán stabilitásához is hozzájárul. 

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez olyasmi, ami az egész Nyugat-Balkán érdeke. Szerbia teljes mértékben támogatja Albániát és Macedóniát. Úgy véljük, hogy ez a Nyugat-Balkán további stabilitása és kapcsolata szempontjából is fontos. Emellett világos, hogy mindenki a saját tempójával halad előre, ez a tempó nem lesz összehangolva a Nyugat-Balkánt illetően. Mindenképpen fontos, hogy megnyíljanak az egyeztetések.”

Ana Brnabić
Brüsszel
Federica Mogherini

Most

18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.