Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Edi Rama kiforgatja a szavainkat

2018.12.05
11:53
Forrás
Pannon RTV
Edi Rama kiforgatja a szavainkat, Szerbiát téve felelőssé Pristina érthetetlen döntései miatt - mondta el mai sajtótájékoztatóján Ana Brnabić.

A szerb kormányfő szerint az albán miniszterelnök azt mondta, Szerbia megszegte a CEFTA, vagyis a Közép-európai Szabadkereskedelmi Megállapodást. Brnabić azt mondja, ennek az ellenkezője történt, vagyis Koszovó vétett a megállapodás ellen, Szerbia pedig már be is nyújtotta panaszát az illetékes szervnél.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez vagy fekete, vagy fehér. Nincs szürke. A CEFTA egyezmény egyértelmű és félreérthetetlen. Egyértelmű: ha felmerül, hogy valaki megszegi az egyezményt, megvan a panasztevés hivatalos módja. Szerbia élt ezzel. November 27-én hivatalosan is elküldtük a CEFTA Titkárságának a felszólítást, hogy tegye meg a szükséges lépéseket Koszovó egyezményszegése kapcsán.”

Ana Brnabić
Edi Rama
CEFTA

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.