Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Hamarosan megszűnhet a rendkívüli állapot

2020.05.03
11:37
2020.05.03
11:55
Forrás
Szerbiai RTV, Prva TV
Ana Brnabić elmondta, optimista a vírus terjedésének megfékezése kapcsán, továbbá reményét fejezte ki a rendkívüli állapot minél hamarabbi feloldását illetően.

Összességében leszögezte, folyamatban van a korlátozások enyhítése, de amennyiben nem csökken a fertőzöttek száma az országban, lehetséges ismét a korlátozó intézkedések bevezetése.

Bátorító a tendencia, most a személyes felelősség a legfontosabb annak érdekében, hogy ne terjedjen a vírus.

Továbbra is tiszteletben kell tartani az óvintézkedéseket, maszkot kell hordani, fokozottan kell ügyelni a higiéniára, a fertőtlenítésre.

Ez lesz a mi új normalitásunk - szögezte le a szerb miniszterelnök.

Akkor szűnik meg a kijárási tilalom, amikor a rendkívüli állapotot is megszüntetik.

Megvannak a tervek a repterek megnyitására, a nemzetközi, városi és településközi járatok újraindítására, és végül a határok is újranyitnak - emelte ki Ana Brnabić.

Ana Brnabić
rendkívüli állapot
megszüntet
eltörlés

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.