Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Küzdünk, hogy megtartsuk Szerbia pozícióját

2022.05.28
10:27
2022.08.01
13:23
Forrás
Pannon RTV
Egyre komplikáltabb a helyzet, az államvezetés harcol, hogy tartani tudja Szerbia jelenlegi pozícióját - erről beszélt a szerb közmédiában Ana Brnabić.

A kormányfő elmondta, rendkívüli nemzetközi nyomás alatt van Szerbia, ugyanakkor az ország álláspontja összefüggésben van a nemzetközi joggal, valamint az ország érdekeivel. Arról is beszélt, hogy a szerb elnöknek holnap egy rendkívül fontos beszélgetése lesz Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a szerb-orosz gázmegállapodás kapcsán. Szerbiának fontos, hogy megfelelő eredmény szülessen a felek között. Arra a kérdésre, hogy az orosz gáz alternatívája-e az amerikai cseppfolyós gáz, a szerb kormányfő igennel válaszolt, és mint mondta, Szerbia már 2015-ben támogatta a görögországi LPG-elosztó kiépítését, ugyanakkor annak fejlesztése csak idén januárban kezdődött el. Leszögezte, azon dolgoznak, hogy legyen elegendő energiahordozó Szerbiában.

Ana Brnabić
gáz
LPG
energiahordozó
Vlagyimir Putyin

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.