Ugrás a tartalomra

Andrej Babiš kormányfő távozását követelték Prágában

2018.11.17
22:33
Forrás
MTI
A cseh kormányfő lemondását több tízezer ember követelte Prágában. A kormányfő ismételten közölte: nem kíván távozni hivatalából.

A bársonyos forradalom évfordulója alkalmával megtartott tüntetéseket szerinte előre betervezték, s céljuk, hogy eltávolítsák őt a közéletből. A kormányfő ellenes tüntetéseket elsősorban az váltotta ki, hogy egy prágai hírportálnak sikerült Svájcban megtalálnia Babiš első házasságából származó fiát, aki újságíróknak azt mondta: apja kívánságára a közelmúltban Ukrajnába és a Krím-félszigetre vitték, hogy ne tehessen tanúvallomást a Gólyafészek szabadidőközpont ügyében. A tüntetők szerint elfogadhatatlan, hogy a cseh kormány élén olyan személy álljon, aki ellen büntetőeljárást folytat a rendőrség az uniós támogatásokkal való visszaélés gyanúja miatt. 

Csehország
Andrej Babiš

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.