Ugrás a tartalomra

Ankara megelégedettséggel fogadta a nyugati országok fellépését Szíriában

2018.04.14
10:42
2018.04.14
15:46
Forrás
MTI
A szíriai kormányerők állítólagos dúmai vegyifegyver-támadására adott „helyénvaló válasznak” minősítette Törökország az amerikai vezetésű koalíció által éjjel végrehajtott légicsapásokat.

Ez áll a török külügyminisztérium mai közleményében  A tárca hangsúlyozta, hogy Ankara megelégedettséggel fogadja a nyugati országok fellépését. Mint írták: erős a gyanú, hogy a múlt szombati dúmai támadás mögött a szíriai rezsim áll. A mostani beavatkozás „az egész emberiség lelkiismeretének a tolmácsa” - fogalmaztak.

A török külügyminisztérium leszögezte: nyilvántartják a szíriai vezetés emberiesség elleni és háborús bűntetteit.
A dúmai támadáshoz hasonló esetek megismétlődésének elkerülése érdekében a nemzetközi közösség, beleértve az ENSZ Biztonsági Tanácsát, nem hagyhatja büntetlenül ezeket az emberiesség elleni és háborús bűntetteket - nyomatékosította a török külügyi tárca.

Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő szombaton szintén írásos nyilatkozatban reagált az Egyesült Államok és szövetségesei közbelépésére. A "kegyetlen" dúmai vegyi támadás felelőseinek "meg kell fizetniük" tettükért - írta. Kalin ugyanakkor rámutatott: "a vegyi fegyverek jelentette fenyegetés nem változtat azon a tényen, hogy Szíriában emberek százezreivel hagyományos fegyverek végeztek." Kiemelte: a vegyi fegyverek megsemmisítése önmagában nem hoz stabilitást a régióba. A szíriai "mészárlások" megelőzésének a záloga a konfliktus politikai rendezésének mihamarabbi biztosítása - szögezte le.

Mahir Ünal, a török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) szóvivője szombaton a CNN Türk török hírtelevíziónak adott interjújában közölte, hogy Ankara előzetesen értesült az amerikai vezetésű koalíció várható szíriai légicsapásairól.

Törökország a mérsékelt arab ellenzéket támogatja a nyolcadik éve tartó szíriai polgárháborúban.
Az amerikai-francia-brit koalíció a múlt heti dúmai támadásra válaszul szombatra virradó éjjel a szíriai hatalom vegyifegyver-létesítményei ellen hajtott végre precíziós légicsapásokat.

Törökország
Szíria
légicsapás

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.