Ugrás a tartalomra

Ankarába látogatott Vlagyimir Putyin orosz elnök

2018.04.03
18:23
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug
Recep Tayyip Erdogan török elnökkel az ankarai államfői palota előtt tartott rendezvény keretében videóüzenetben "rakták le" az első törökországi atomerőmű alapkövét.

Az orosz tervezésű erőmű helyét korábban Dél-Törökországban jelölték ki. A helyszínen a török fejlesztési miniszter várta, hogy Putyin és Erdogan Ankarából megadja a jelet a munkálatok megkezdéséhez. Az ünnepélyes pillanatban fehér, kék és piros színű léggömbök szálltak a magasba. Putyin elmondta, a cél az, hogy a reaktor 2023-ra elkészüljön.

Az orosz vezető két napra érkezett Ankarába. Kedden Erdogannal folytat négyszemközti megbeszélést, később pedig a Török-Orosz Felső Szintű Együttműködési Tanács hetedik ülésére kerül sor. Szerdán az iráni elnök is a török fővárosba érkezik.

Putyin legutóbb tavaly december 11-én járt Ankarában. A két elnök tavaly nyolcszor találkozott személyesen.

Oroszország
Törökország
Ankara
Recep Tayyip Erdogan
Vlagyimir Putyin

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.