Ugrás a tartalomra

Antonio Tajani Vučićnak: meg kell maradnia a békének

2022.11.06
14:42
2022.11.06
16:17
Forrás
Szerbiai RTV
Az olasz külügyminiszterrel telefonon egyeztetett a szerb államfő.

A Belgrád és Pristina közötti párbeszédet prioritásként kell kezelni, aggasztó a növekvő feszültség, de meg kell, hogy maradjon a béke és a stabilitás - mondta az olasz külügyminiszter. Antonio Tajanival telefonon egyeztetett a szerb államfő. Aleksandar Vučić vázolta Belgrád álláspontját a koszovói helyzet kapcsán. Vučić kiemelte, Belgrád továbbra is komolyan és felelősségteljesen viselkedik majd, a legfontosabb a béke és a stabilitás megőrzése - tette hozzá.

Nem fogadható el a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálására vonatkozó francia-német javaslat - jelentette ki Ivica Dačić. A szerb külügyminiszter szerint ugyanis a javaslat abból indul ki, hogy Koszovó függetlensége lezárt ügy. Szerbia ugyanakkor egyelőre nem utasította el a javaslatot - tette hozzá a miniszter. Dačić azt mondta, a Nemzetbiztonsági Tanács ülésén megtárgyalták, és Aleksandar Vučić a résztvevők véleményét is kikérte a javaslatról. Dačić arról is beszélt, hogy a szerbek a brüsszeli megállapodásért harcolnak, és ezt az EU-nak is látnia kell, ahogyan azt is, hogy miért küzd Albin Kurti.

Antonio Tajani

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.