Ugrás a tartalomra

Április 11-én hirdetnek ítéletet Vojislav Šešelj ügyében

2018.02.26
18:22
2018.02.27
08:17
Forrás
Szerbiai RTV
A hágai Nemzetközi Törvényszék Fellebbviteli Tanácsa bejelentette, hogy a Szerb Radikális Párt vezetője, Vojislav Šešelj elleni tárgyalás másodfokú ítéletét április 11-én fogják kihirdetni.

A Hágai Törvényszék bírói tanácsa, élén Jean-Claude Antonetti bíróval, 2016. március 16-án az elsőfokú ítélettel felmentette Šešeljt mind a kilenc vádpont alól. Azzal vádolták, hogy gyűlöletbeszédeiben ösztönözte és támogatta a Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában elkövetett háborús bűnöket, valamint a horvátok kiűzését Vajdaságból. A hágai ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, Šešelj pedig írásban válaszolt a fellebbezésre. A Szerb Radikális Párt (SRS) vezetője megtagadta a fellebbviteli ülésen való részvételt, kijelentette, hogy a másodfokú ítélet miatt sem utazik Hágába. A fellebbviteli tanács megerősítheti vagy megváltoztathatja az ítéletet, illetve új tárgyalást rendelhet el.

Vojislav Šešelj
Nemzetközi Törvényszék
Hága

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.