Ugrás a tartalomra

Átadta listáját az Új Demokrata Párt, a VMDK elnöke a 40-ik helyen szerepel (videó)

2014.02.19
08:00
Átadta választási listáját az Új Demokrata Párt köré tömörülő koalíció
Átadta választási listáját az Új Demokrata Párt köré tömörülő koalíció. Az egykori demokrata párti politikus, államfő, Boris Tadić vezette szövetség kedden este nyújtotta be listáját a Köztársasági Választási Bizottságnak. A március 16-i választásokon Tadićtyal együtt indul a Nenad Čanak vezette Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a volt demokrata párti mezőgazdasági miniszter, Dušan Petrović Együtt Szerbiáért Mozgalma és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége. A vajdasági magyar, parlamenten kívüli pártok többszöri egyeztetése után döntött úgy a VMDK, hogy nem velük indul, hanem szerb pártokkal lép koalícióra. Hárman szerepelnek jelöltként a közös listán, Csonka Áron, a VMDK elnöke a 40-ik. A parlament mostani összetételében Tadić volt pártjának, a Demokrata Pártnak összesen 43 képviselője volt. Most a DP és volt elnöke külön listán indul. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mTyilolpcRI „Sajnos, különböző okok miatt az elsődleges szándékunk, egy magyar–magyar összefogást szorgalmazó blokknak a létrehozása nem jött létre, így úgy döntöttünk, hogy olyan új értékeket, értékrendet támogató tömörülést támogatunk, amely számunkra megfelelő és elfogadható” – hangsúlyozta Csonka Áron, a VMDK elnöke.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.