Ugrás a tartalomra

Átadták a Janković elnökjelöltségét támogató aláírásokat (videó)

2017.03.05
10:40
Saša Janković is átadta a szükséges aláírásokat az elnökjelöltségéhez
Saša Janković is átadta a szükséges aláírásokat az elnökjelöltségéhez. A korábbi polgári jogvédő aktivisták és támogatói gyűrűjében nyújtotta át a csaknem 18 ezer aláírást tartalmazó dobozokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. Olyan emberekre számítunk, mint amilyenek mi vagyunk - ez a jelmondat volt ráírva azokra a dobozokra, amelyekbe a korábbi polgári jogvédő elnökjelöltségét támogató aláírásokat gyűjtötték. Mesto: Beograd Datum: 05.03.2017 Dogadjaj: POLITIKA - kandidat za predsednika Srbije Saša Jankoviæ predao je Republièkoj izbornoj komisiji (RIK) svoju kandidaturu, koju je potpisima podržalo 17.866 graðana Licnosti: Saša Jankoviæ, Dušan Ivkoviæ Janković indulását Dušan Ivković, a szerb kosárlabda válogatott egykori szövetségi kapitánya is támogatja. Mint mondja, sosem politizált, de szeretné, ha az emberek ráébrednének arra, hogy ez valóság és nem valóságshow. „Remélem, hogy a több millió ember felébred a valóságshow-ból, felkel a kanapéról, és a Szerbia számára legjobb jelöltre szavaz.”



Az államfőjelölt - aki a jogállamiság visszaállítását ígéri - óriási tapsot kapott az átadást követően. Saša Janković, államfőjelölt: „Nagy a nyomás rajtam, hiszen a szerbiai polgárok jelöltje vagyok, akik hitüket, reményüket és jövőjüket fektetik abba, hogy közösen tereljük Szerbiát a helyes útra. Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk rá. Meggyőződésem, hogy képes vagyok értelmet adni a szerbiai intézményeknek.” Saša Janković hozzátette, a szerbiaiak támasza szeretne lenni, olyan biztos pont, akibe az egész ország kapaszkodhat. (kép: FoNet)  
elnökjelölt
Saša Janković
aláírások

Most

14:43, Frissítve: 14:50

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.