Ugrás a tartalomra

Átvette a Budai Egyházmegye kitüntetését Aleksandar Vučić Szentendrén

2023.08.19
18:12
2023.08.20
08:54
Forrás
Tanjug, Instagram
A szerb elnök megköszönte az elismerést.

Elmondta: büszke arra, amit Szerbia a pravoszláv egyházért tesz, nem csupán Magyarországon, hanem Montenegróban, Boszniában és egész Európa területén.

A szerb államfő megköszönte Orbán Viktor magyar miniszterelnök segítségét és munkáját is.

Szentendre különleges lelkülettel bír, mert szemtanúja az arra a térségre települt szerbség történetének, a 17. századtól napjainkig - írja Instagram oldalán Aleksandar Vučić. А szerb államfő Lukijannal, a budai szerb ortodox egyházmegye püspökével találkozott Magyarországon. Az elnök elmondta: azóta a történelem több lapja is megíródott, de mindaz, amit ma teremtünk magyar barátainkkal, az az iránytűje közös jövőbeli kapcsolatunknak. Mindezt közösen építettük polgáraink jólétéért - tette hozzá Aleksandar Vučić.

Budai Egyházmegye
kitüntetés
Szentendre

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.