Ugrás a tartalomra

Ausztria az unió külső határainak védelmére helyezi majd a hangsúlyt

2018.05.28
08:31
Forrás
hirado.hu
Már Afrikában megállítaná az illegális bevándorlást Ausztria: az osztrák kancellár uniós határőröket küldene a kontinensre - írja a hirado.hu.

Ausztria legvégső esetben a határait is kész lezárni, ha a három évvel ezelőtti migránsáradat megismétlődne. Sebastian Kurz osztrák kancellár a Frontex határőreinek afrikai bevetésével akadályozná meg a migránsok Európába jutását – erről a Welt am Sonntag című német lapban megjelenő interjújában beszélt. Szerinte azt kell megakadályozni, hogy áthajózzanak a Földközi-tengeren és elérjék Európát. A júliusban kezdődő osztrák soros uniós elnökségről szólva a kancellár hangsúlyozta: Ausztria az unió külső határainak védelmére helyezi majd a hangsúlyt. Sebastian Kurz azt is kijelentette: Ausztria nem támogatja a bevándorlók kvóták szerinti elosztását.

Ausztria
Európai Unió
Sebastian Kurz

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.