Ugrás a tartalomra

Az amerikai képviselőház Donald Trump alkotmányos felelősségre vonására szavazott

2019.12.19
08:29
Forrás
Pannon RTV
Az amerikai képviselőház csütörtökre virradóra megszavazta, hogy Donald Trump elnököt felelősségre vonják az ellene felhozott mindkét vádpontban.

Az amerikai elnököt hatalommal való visszaéléssel és a kongresszus munkájának akadályozásával vádolják. A kongresszus így zöld utat adott az elnök elmozdítását célzó alkotmányos felelősségre vonási eljárás lefolytatásának. Az impeachment-folyamat a szenátusban folytatódik, ahol szabályszerű tárgyalást folytatnak le. Ennek vezetője az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke, John Roberts lesz, a szenátorok pedig egyszerre látják el az esküdtek és a bírák feladatát. Az elnöki hivatal, a Fehér Ház közleményben reagált. Hangsúlyozták, Donald Trump meggyőződése szerint a szenátus helyreállítja majd a törvényes rendet, és tisztázza őt a vádak alól.

impeachment-eljárás
Amerikai Egyesült Államok

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.