Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/J. Scott Applewhite

Az amerikai képviselőház elnöke bejelentette a vádirat összeállítását Trump ellen

2019-12-06
14:12
Forrás
MTI
Nancy Pelosi bejelentette, hogy arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot.

Az amerikai törvényhozás alsóházának elnöke, Nancy Pelosi bejelentette: arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást, azaz az impeachment folyamatot Donald Trump amerikai elnök ellen. Nancy Pelosi elmondása szerint az USA első embere személyes politikai céljai érdekében, a nemzetbiztonság rovására visszaélt hatalmával és súlyosan megsértette tetteivel az alkotmányt. Nem sokkal Pelosi bejelentése előtt Donald Trump a Twitteren azt írta: "ha meg akarják indítani az impeachment-eljárást ellenem, akkor tegyék meg gyorsan, így tisztességes perünk lehet a szenátusban, és az ország minél előbb visszatérhet a normális kerékvágásba". Az elnök hozzáfűzte: a demokratáknak nem számít semmi, "megbolondultak".

Nancy Pelosi
impeachment

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.