Ugrás a tartalomra

Az amerikai képviselőház elnöke bejelentette a vádirat összeállítását Trump ellen

2019.12.06
14:12
Forrás
MTI
Nancy Pelosi bejelentette, hogy arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot.

Az amerikai törvényhozás alsóházának elnöke, Nancy Pelosi bejelentette: arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást, azaz az impeachment folyamatot Donald Trump amerikai elnök ellen. Nancy Pelosi elmondása szerint az USA első embere személyes politikai céljai érdekében, a nemzetbiztonság rovására visszaélt hatalmával és súlyosan megsértette tetteivel az alkotmányt. Nem sokkal Pelosi bejelentése előtt Donald Trump a Twitteren azt írta: "ha meg akarják indítani az impeachment-eljárást ellenem, akkor tegyék meg gyorsan, így tisztességes perünk lehet a szenátusban, és az ország minél előbb visszatérhet a normális kerékvágásba". Az elnök hozzáfűzte: a demokratáknak nem számít semmi, "megbolondultak".

Nancy Pelosi
impeachment

Most

13:35, Frissítve: 13:44

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.
11:34, Frissítve: 13:47

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.