Ugrás a tartalomra

Az amerikaiak szerint az orosz visszavonulás hamis hír, éppen az ellenkezője történik

2022.02.17
13:07
2022.02.17
17:16
Forrás
Euronews
Újabb hétezer orosz katona érkezett az ukrán határra az elmúlt napokban - állítják amerikai hírszerzési források.

Az orosz védelmi minisztériumnál csütörtökön úgy nyilatkoztak, hogy folyamatosan vonják vissza az alakulataikat. Véget értek a hadgyakorlatok, a páncélos alakulatok megkezdték a visszavonulásukat az állandó bázisaikra - közölte az orosz tárca. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság úgy véli, elterelő hadműveletről van szó, csapatmozgósítások történnek. Egy amerikai védelmi minisztériumi tisztségviselő közölte: az orosz visszavonulás hamis hír, éppen az ellenkezője történik: újabb hétezer orosz katona érkezett az elmúlt napokban a határra, és bármelyik pillanatban bekövetkezhet, hogy egy hamis ürüggyel az orosz alakulatok megkezdik a hadműveletet Ukrajna ellen.  

A brit haditengerészet volt főparancsnoka azt mondta, a katonai műholdas megfigyelés nagyon pontos adatokat szállít. Lord West szerint az oroszok nem akarják megérteni, hogy a nyugati erők szinte mindent látnak, ezért az elterelő hadműveleteknek nincs értelme.

Oroszország
Ukrajna
haború
visszavonulás

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.