Ugrás a tartalomra

Az ausztrál hatóságok kockázatosnak minősítették a Törökországba való utazást

2019.03.21
10:43
2019.03.21
10:49
Forrás
9News
Erre az után került sor, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő egyik politikai gyűlésén arról beszélt, hogy az első világháborús ausztrál katonák koporsóban távoztak Törökországból.

Ha valaki hasonló szándékkal érkezik hozzájuk, azok is így végzik - tette hozzá Recep Tayyip Erdogan miközben felidézte a múlt pénteki új-zélandi lövöldözés történéseit és vérbosszút követelt. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elítélte a török elnök kijelentéseit, ugyanakkor igyekszik diplomáciai úton rendezni a kialakult feszültséget a két ország között. Az ausztrálok április 25-én emlékeznek meg azokról a katonákról, akik 1915-ben az antant oldalán Oszmán Birodalomban szálltak partra a Dardanelláknál. Gallipoliban minden évben az ott felállított ausztrál emlékműnél is megemlékeznek katonai tiszteletadás mellett a mintegy 8700 elesettről.

Ausztrália
Recep Tayyip Erdogan

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.