Ugrás a tartalomra

Az EB megnyitná az ötödik csatlakozási fejezetet (videó)

2016.11.14
19:26
Az Európai Bizottság felajánlotta, hogy megnyitják az európai uniós csatlakozási tárgyalások ötödik fejezetét, amely a közbeszerzésre vonatkozik
Az Európai Bizottság felajánlotta, hogy megnyitják az európai uniós csatlakozási tárgyalások ötödik fejezetét, amely a közbeszerzésre vonatkozik. Ez nagyon fontos a korrupció elleni küzdelemben - mondta Michael Davenport, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetője. Most Szerbián a sor, hogy ismertesse álláspontját - emelte ki. Mivel nemrégiben a szerbiai parlamentben az ellenzék néhány képviselője megakadályozta, hogy ismertesse a Szerbiáról szóló jelentését, amely az ország eurointegrációs útjára vonatkozik, Davenport azt nyilatkozta, ismét megpróbálja. Hozzátette, a hat év alatt, mióta Szerbiában tartózkodik, mindig történik valamilyen meglepetés.



Michael Davenport, szerbiai küldöttségvezető, Európai Unió: „Mindig készen állok, hogy a parlamentbe menjek a parlament képviselőknek, az eurointegrációval foglalkozó bizottságnak a meghívására. Mi készen állunk, az Európai Unió delegációja, hogy részt vegyünk az ilyen parlamenti megbeszéléseken a jelentés kapcsán is, amennyiben biztosítottak a feltételek a beszélgetésre.” (Kép: Fonet)

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.