Ugrás a tartalomra

Az eddiginél is feszültebbé vált az Európai Unió és Oroszország viszonya

2021.02.13
10:58
Forrás
euronews
Az orosz diplomácia vezetője kijelentette, készek elvágni a blokkhoz fűződő összes kapcsolatukat.

Szergej Lavrov azokra az értesülésekre reagált így, amelyek szerint Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus bebörtönzése miatt Brüsszel heteken belül beutazási korlátozásokat és vagyonbefagyasztást rendelhet el az orosz elnök több közeli szövetségesével szemben.

"Készen állunk erre az opcióra. Szomszédok vagyunk. Az EU továbbra is a legnagyobb kereskedelmi és befektetési partnerünk. Sok vállalat dolgozik itt, több száz vagy ezer közös vállalkozás működik. Ha az üzlet kölcsönösen előnyös, folytatjuk. Nem szeretnénk elszigetelni magunkat a globális tértől, de erre is fel kell készülnünk. Ha békét akarsz, készülj háborúra" - fogalmazott Lavrov.

Oroszország
Európai Unió
feszültség
Lavrov

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.