Ugrás a tartalomra

Az élhető településekért (videó)

2014.02.19
20:16
Korszerű hulladékgazdálkodás nélkül nincs élhető település, és a hatékony, olajozottan működő, munkahelyek teremtését elősegítő önkormányzat sem hiányozhat egy sikeres városból vagy faluról sem
Korszerű hulladékgazdálkodás nélkül nincs élhető település, és a hatékony, olajozottan működő, munkahelyek teremtését elősegítő önkormányzat sem hiányozhat egy sikeres városból vagy faluról sem. A célok megvalósításáért Szabadkán és Topolyán is sokat tesznek. Néhány év múlva elkészül a békovai regionális hulladéktároló. Kikity Andrea, a megvalósításon dolgozó közgazdász fontosnak tartja, hogy az ilyen projekt ne csak gazdaságos, de minél inkább környezetbarát is legyen. A VMSZ köztársasági jelöltlistáján a 42. helyen szereplő Kikity Andrea több közgazdász szervezet és a Palicsi Vitorlásklub oszlopos tagja is. „Rendszerünk beépítésével beindítjuk a háztartási hulladék kiválogatását, ezáltal a hulladék minden hasznos eleme kiválasztásra kerül, valamint kiépítjük a szigetelt hulladéklerakót, amiben az új, nem hasznosítható szemét nem jelent semmilyen fenyegetést a környezetre.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K_KZfpUHSSI Topolyán Bábi Attila jogász szerint az önkormányzati munka egyik legfontosabb része a beruházások és a munkahelyek teremtésének elősegítése. Ő és munkatársai nemrég jelentős eredményeket értek el ezen a téren. „Az ipari parkot említeném meg, hiszen sikerült felvásárolnunk egy 30 hektáros területet önkormányzati tulajdonként. Sikerült az infrastruktúrát 90 százalékos szintre fejleszteni, és megjelentek az első beruházók is.” A VMSZ képviselőjelölti listájának 59. helyét betöltő férfi szintén aktívan részt vesz lakhelyének sportéletében, a helyi labdarúgóklubot igyekszik segíteni. Emellett az ebtenyésztők és a horgászok szervezetének is aktív tagja.

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.