Ugrás a tartalomra

Az ellenzék közös elnökjelöltet állít? (videó)

2016.11.23
19:00
A szerbiai ellenzék köztársasági elnökjelöltjének kilétét továbbra is homály fedi
A szerbiai ellenzék köztársasági elnökjelöltjének kilétét továbbra is homály fedi. Az elmúlt hetekben azonban egyre több volt a találgatás, hogy a jövő évi államfőválasztáson ki képviseli majd az ellenzéket. Zoran Živković, az Új Párt elnöke szerint fontos, hogy az Európa-párti politikai erők összefogjanak és közös államfőjelöltet állítsanak. Hozzátette, Saša Janković jelenlegi ombudsman megfelelő lenne erre a posztra. A Demokrata Párt képviselői is megszólaltak az ügyben. Nataša Vučković, a DP köztársasági parlamenti képviselője kijelentette, pártja támogatja az ellenzék közös elnökjelöltjét. „A Demokrata Párt természetesen támogatja azt, hogy az ellenzék közös jelölttel induljon a választáson. Ez lenne a leghatékonyabb, a program szempontjából a leglogikusabb és a legtisztább. Tehát számunkra fontos, hogy mindenkivel egyeztessünk, és ezt is tesszük. Az is fontos, hogy világos legyen, a közös jelölt milyen programot képvisel majd.”



elnökjelölt
DP
elnökválasztás
ellenzék

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.