Ugrás a tartalomra

Az ellenzék nyerte a török helyhatósági választásokat

2024.04.02
13:10
Forrás
Index, Euronews, X
Recep Taiyp Erdoğan török elnök lényegében elismerte, hogy a kormányzó „Igazság és Fejlődés" pártja vereséget szenvedett a helyhatósági választásokon.Erdoğan azt mondta Ankarában összegyűlt híveinek, hogy az eredmény „nem olyan jó", mint remélték. Az

Erdoğan azt mondta az Ankarában összegyűlt híveinek, hogy az eredmény „nem olyan jó", mint remélték.

Az ellenzéki Köztársasági Néppárt vasárnap este már győzelmet ünnepelt a török fővárosban. A legnagyobb városokban – köztük Ankarában és Isztambulban is – az ellenzék győzött.

Tragédia is beárnyékolta a török választást: egy balesetben meghalt Mehmet Palaz, a török önkormányzati választáson legtöbb helyet szerző ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt vezetőhelyettese. Miközben másokkal együtt ünnepelt egy erkélyen, az egyszer csak leszakadt alattuk. A balesetben nyolc másik ember is megsebesült.

Törökország
választások

Most

09:36

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta Magyarország Védelmi Tanácsát a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.