Ugrás a tartalomra

Az ENSZ BT elítéli az újabb észak-koreai rakétakísérletet

2017.08.30
09:54
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elítélte az újabb észak-koreai rakétakísérletet.

Észak-Korea kedden reggel bocsátott fel újabb ballisztikus rakétát, amely átrepült Japán északkeleti része felett, és a Csendes-óceánba csapódott.

Az elmúlt hónapban Phenjan megfenyegette az Egyesült Államokat, hogy új, nagy hatótávolságú rakétájával már Guam szigetét is célba veheti. Guam amerikai katonai bázis, rendszeresen szállnak fel onnan bombázók, hogy a Koreai-félsziget fölött repüljenek.

A Biztonsági Tanács legutóbb három hete fogadott el újabb büntetőintézkedéseket Észak-Korea ellen nukleáris és rakétaprogramja miatt. A szankció miatt Phenjan évi 1 milliárd dollár exportbevételtől eshet el. Donald Trump amerikai elnök tegnap úgy reagált, „minden lehetőség szóba jöhet”, ha Észak-Koreáról van szó.

ENSZ
biztonsági tanács
Észek-Korea
rakéta

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.