Ugrás a tartalomra

Az EP-képviselő szerint Pristina teljesítse kötelezettségeit, aztán beszélhet a szerb félről

2023.08.15
09:57
2023.08.15
10:03
Nem hitelesek a pristinai ideiglenes intézmények a nemzetközi közösség számára – jelentette ki Viola von Cramon.

Az Európai Parlament képviselője arra szólította fel Pristinát, hogy mielőbb kezdje meg a Belgráddal kötött megállapodás alkalmazását. Véleménye szerint a koszovói intézményeknek teljesíteniük kell a kötelezettségeiket mielőtt a szerb félről beszélnének. "Nem oldjátok meg a problémáitokat, és valahol máshol keresitek a bűnöst“ - fogalmazott a német parlamenti képviselő. Hozzátette, hogy az Európai Unió fő intézményeinek is ez az álláspontja. A koszovói különleges rendőrségnek teljesen ki kell vonulnia a községi épületekből a tartomány északi részében, és végre kell hajtani a Belgrád és Pristina között eddig létrejött megállapodásokat. Csak ily módon csillapodhat a helyzet Észak-Koszovóban.

Viola von Cramon
Pristina

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.