Ugrás a tartalomra

Az EP-választásokról Horgoson

2019.05.17
20:44
2019.05.18
17:43
Forrás
Pannon RTV
Helyi és környékbeli civil szervezetek számára tartottak kerekasztal-beszélgetést Horgoson. Az európiai parlamenti választások fontosságára hívták fel a figyelmet.

A határkerítés megépülése előtt Horgoson naponta 12 ezer migráns vonult át - hangzott el pénteken a helyi civil szervezetek vezetői számára szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

Huzsvár Ervin, mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott községi tanácstag, Magyarkanizsa (VMSZ): „Mi horgosiak két-három évvel ezelőtt belekerültünk a migráció sűrűjébe, a következményeit nap, mint nap megéltük. Én úgy érzem, hogy egy olyan opció mellett tudjuk letenni a szavazatunkat, aki az Európai Uniót oly módon tudja alakítani, amely számunkra megfelel, aki azért harcol, hogy ezt a migrációt megállítsuk.”

Magyarkanizsa polgármestere (VMSZ) szerint az uniós voksoláson a Fidesz-KDNP listáját kell támogatni, amelyen vajdasági magyar jelölt is van Deli Andor személyében. Fejsztámer Róbert kiemelte: „Mi itt vajdasági magyarok a Prosperitati gazdaságfejlesztési programját, a családtámogatásokat, a mikrovállalkozási támogatásokat mind-mind annak a kormánynak köszönhetjük, akinek a listáján rajta van a vajdasági magyarság egyik jelöltje is.”

Zsigmond Barna Pál magyar köztársasági parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) kiemelte, a szerb-magyar viszony soha nem volt ilyen jó, mint most. Hozzátette: „Történelmi jelentőség kapujában állunk, hiszen a vajdasági magyarok rendelkeznek magyar állampolgársággal, azok szavazhatnak a magyarországi európai parlamenti választásokon. Arra buzdítok minden vajdasági magyart, aki magyar állampolgársággal rendelkezik, hogy éljen ezzel a történelmi lehetőséggel, annál is inkább, hiszen a Fidesz-KDNP listáján szerepel vajdasági Deli Andor személyében.”

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte, a szerbiai posta kiváló munkát végzett, minden vajdasági magyar választópolgárhoz megérkezett a szavazási levélcsomag. Hozzáfűzte: „Ezt nem csak a posta állítja, hanem a mi embereink is állítják. Ez lehetővé teszi azt, hogy mindenki időt találjon és be tudja várni az aktivistát, ha ő maga nem tudja kitölteni a részvételi ívet és hogy úgy tudja leadni a szavazatát, hogy az érvényes legyen.”

A VMSZ elnöke kiemelte, akkor lenne igazán elégedett, ha minden választópolgár voksolna, hiszen minden egyes szavat számít.

Horgos
EP-választás
Zsigmond Barna Pál

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.