Ugrás a tartalomra

Az EU és a NATO is üdvözölte a macedóniai népszavazás eredményét

2018.10.01
15:38
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
Az EU és a NATO is üdvözölte a macedóniai népszavazás eredményét az érvénytelenség ellenére. Az eredményt az amerikai külügyminisztérium is üdvözölte.

Johannes Hahn uniós bővítési biztos gratulált azoknak az állampolgároknak, akik kinyilvánították vasárnap a véleményüket, éltek demokratikus szabadságjogaikkal. Federica Mogherini a népszavazást történelmi lehetőségnek nevezte a nyugat-balkáni térség államainak megbékélése és európai integrációja szempontjából, és sürgette az alkotmánymódosítást az eredménynek megfelelően. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője aláhúzta: az Európai Unió teljes mértékben támogatni fogja Macedóniát és a lakosságot a folyamatban.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára ugyancsak üdvözölte az igen szavazatok túlnyomó többségét. A NATO ajtaja nyitva áll, de nemzeti szinten is minden eljárást teljesíteni kell - írta a katonai szövetség vezetője a Twitteren.

Az eredményt az amerikai külügyminisztérium is üdvözölte.

Macedónia
népszavazás
EU
NATO

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.